Over Wesley

Wesley Janse is in zijn vrije tijd hobbyschrijver, webdesiger en applicatieontwikkelaar. Tijdens zijn professionele tijd is hij dan weer actief als Direct Marketing Ontwikkelaar, en in zijn hart en nieren is hij een volbloed economist. Op deze persoonlijke website zullen we

Wesley Janse begon tijdens zijn eerste middelbaar met het schrijven van zijn eerste verhaal (Dood De Brief Brussel). Zijn eerste verhaal dat oorspronkelijk slechts 100 pagina’s zou tellen, groeide tijdens het schrijven uit tot een boek van 150 pagina's, wat meer dan 1,5 keer zijn oorspronkelijke doel was.


Een jaar later begon Wesley aan Het Vervloekte Rood, een boek dat door hemzelf tot het slechtste van zijn hele collectie werd bekroond. Wesley heeft dan ook besloten om het verhaal helemaal te herschrijven, zodat het coherenter en actueler wordt, maar tevens van een hoger niveau. Het is echter nog steeds niet duidelijk wanneer hij hiermee aan de slag gaat. Het feit dat hij liever een nieuw verhaal verzint dan een oud te herschrijven, is hier waarschijnlijk de meest gangbare reden voor. En je kan het hem niet kwalijk nemen, toch?


In 2007 startte Wesley met zijn eigen serie, De Kutterson serie, waarin hoofdinspecteur Jack Kutterson samen met zijn collega Julien Hartmann moorden oplost in de Londense grootstad. Waar de serie begon met het ondertussen herwerkte boek 'Tower Bridge', kenmerkt de serie ondertussen een groot deel van Wesley zijn schrijverscarrière. De serie vormt duidelijk een rode draad binnen zijn bibliografie en er verschijnen nog steeds met regelmaat nieuwe boeken rond de komische hoofdinspecteur.


In 2009 ging Wesley naar een volgende levensfase. Hij startte met een opleiding Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit van Hasselt en raakte steeds meer gefascineerd door Economie. Maar ook Science-fiction liet hem niet ongeboeid. Niet verwonderlijk dat hij in 2010 mee op de kar sprong toen de voorspellingen van de Maya's in de schijnwerpers werden gezet. Tegen het einde van 2009 kwam hij dan ook op de proppen met 'Destination 2012', een boek dat gebaseerd is op ware feiten - het boek is op het einde zelfs voorzien van bronvermeldingen - en dat de lezer tijdens het lezen zeer sterk bijschoolt over de ware feiten van de Maya’s. Het boek ligt zelfs zo dicht bij de werkelijkheid, dat als je het leest, je bijna vergeet dat het een boek is! Kortom, een leesboek op realiteitsniveau.

Ook begon in 2009 zijn fictieve organisatie, Wesper Sites Belgium - die ondermeer deze website beheert -, te groeien.


In de tweede helft van 2010 werd het thema economie centraal geplaatst in het boek 'Het Mobitel Mysterie', het vierde deel van de Kutterson serie. In het boek gaat alle aandacht naar een bedrijf waarbinnen iemand vermoord wordt. Het was het eerste boek waarvan Wesley zelf zei dat het verhaal goed in elkaar zat. Hij vond van zichzelf dat hij zich overtroffen had. (Niet dat de andere verhalen slecht zijn, maar dit had net dat tikkeltje meer…)

Op het einde van 2010 werd tevens een eerste boek officieel gepubliceerd bij Bola Editions. Het gaat dan meerbepaald over 'Tower Bridge', het eerste deel van de Kutterson serie.


Terwijl zijn opleiding verder ging, kreeg hij inspiratie voor een twaalfde boek, 'Swift', dat in het najaar van 2011 uit zou komen. Het boek bleef in de actie-thriller stijl, maar kreeg ook een tikkeltje science-fiction mee, dat we ook terugvinden in het boek 'Destination 2012'. Het boek gaat over een jongen en een geheime organisatie, samen met een kwaadaardige dokter en heel wat gadgets en spektakel. Een mooie mix die doet denken aan andere actiehelden.


Eind 2013, begin 2014, focuste Wesley zich vol op zijn studie en verdween het schrijven even naar de achtergrond, maar ondanks deze stille periode, verschenen er in 2013 heel wat nieuwe boeken, waaronder Itra en twee delen van de Kutterson serie. Kortom: Wesley schreef niet, maar werkte oudere boeken eindelijk af.


Midden 2014 studeerde Wesley af aan de Universiteit van Hasselt met twee Masters Toegepaste Economische Wetenschappen op zak. Tijdens zijn zoektocht naar een job, die hij eind 2014 vond, ging Wesley aan de slag met zijn notities die de rode draad voor een nieuwe serie vormden. Hij schreef het boek 'Explorius', een eerste deel van de zogenaamde 'Pentagon' serie, die uiteindelijk zou kunnen komen te bestaan uit vijf delen. Het boek werd afgerond en aan de kant gelegd.


In het voorjaar van 2015 ontpopte Wesley zich op zijn werk tot Direct Marketing Ontwikkelaar, en ondertussen draait hij mee op experimenteel niveau binnen het marketing en communicatie departement. Maar tussen al de creativiteit van zijn collega's door, vindt Wesley ook nog wat tijd om aan een nieuwe boek te werken. Het zesde deel van de Kutterson serie wordt langzaam een feit.


Wat de toekomst verder nog zal brengen is een groot vraagteken, maar laten we hopen dat het geweldig straffe verhalen zijn!


Geschreven door Wesley zelf :-),

September 2015

Een korte geschiedenis

Een korte blik op de geschiedenis van een jonge man die een rijk gevuld brein heeft.

Universiteit Hasselt - Knowledge in Action [logo] Lees zijn masterproeven

Wesley was student

Na zijn opleiding economie-wiskunde in het middelbaar, nam Wesley bij zijn afstuderen de beslissing zich nog dieper te storten in de economie. Hij nam de levensoriënde beslissing om de opleiding 'Toegepaste Economische Wetenschappen' te volgen aan de Universiteit van Hasselt. Een beslissing waar hij nooit spijt van heeft gehad, en waardoor hij in welgeteld drie provincies heeft gestuurd.

Voor vijf jaar lang volgde Wesley een variëteit aan cursussen in het Limburgse Diepenbeek, en schreef hij tot twee masterproeven. Voor zijn masterproef binnen de afstudeerrichting 'Innovatie en ondernemerschap' bestuurde hij de invloed van de smartphone in bedrijven. Voor de masterproef binnen de afstudeerrichting 'Beleidsmanagement', die hij eerder volgde, bestudeerde hij het beleid van de ECB. Verder onderzoch hij ook hoe een bedrijf de beste werknemer dient te selecteren, en hoe hij zijn werknemers kan motiveren. Die laatste onderwerp onderzocht hij in zijn zesde middelbaar.

Indien je meer wenst te weten over de academische Wesley, klik dan op de naaststaande knop om naar de speciale 'Student' afdeling op deze website te gaan.

Ga naar de student afdeling Universiteit Hasselt - Knowledge in Action [logo] Bekijk de boekenplan Shop My Books [logo] Wesper Sites Belgium [logo] Bezoek de hoofdsite Universiteit Hasselt - Knowledge in Action [logo] Lees zijn masterproeven

Wesley is multifunctioneel

Hij ontwikkelt het web,

schrijft boeken,

en studeerde economie.

Wesley is Direct Marketing Ontwikkelaar

In 2014 studeerde Wesley af. Hij ging onmiddellijk op zoek naar een job, en vond er eentje die perfect bij hem leek te passen: direct marketing developer. Een job waarin hij zijn kennis van de economie en interesse voor technologie kon combineren op een creatieve en verrijkende manier.
Afbeelding via: http://wilsonprintingusa.com/wp-content/uploads/2013/12/bigstock-Direct-Marketing-words-arrow-b-65611192-1200x976.jpg

Wat leest Wesley zelf?

Wil je weten wat Wesley zelf zoal leest, en wat hij vindt van een aantal bestsellers?

Bezoek dan zeker eens de ‘boekenworm’ pagina op deze website!

Boekenworm

Copyright 2018 by Wesper Sites Belgium, Wesley Janse and Symbolicons

Home

Contact

Cookiebeleid

Privacy beleid

CONTACT HOME