De Kutterson serie

Overzicht van de serie

Jack Kutterson, een Londense hoofdinspecteur die alle moordzaken aan kan.

Jack wordt omgedoopt tot hoofdinspecteur bij de Londense politie en niet veel later duikt een eerste lijk op aan de Tower Bridge …

Schrijfjaar: 2007

Pagina’s:


Meer info Bestellen

Tower Bridge (2007)

Jack is nog maar net bekomen van zijn eerste zaak of een tweede steek al de kop op. Alleen zijn er dit keer twee doden in het spel.

Schrijfjaar: 2008

Pagina’s:Meer info Bestellen

Jackbia (2008)

Het zit Jack niet mee. Binnen de liefde vlot het niet echt en dan wordt ook nog eens plotsklaps zijn favoriete zangeres vermoord. Gelukkig kent hij alle kneepjes van zijn eigen vak. Kan hij de moordenaar in zesde versnelling vinden?

Schrijfjaar: 2009

Pagina’s:Meer info Bestellen

Lorils Last Apollo (2009)

De ceo van Mobitel, een Londense firma die gespecialiseerd is in mobiele telefonie, en zijn vrouw worden dood aangetroffen. Jack staat voor een raadsel: wie heeft het gedaan, en bovenal: waarom?

Schrijfjaar: 2010

Pagina’s:


Meer info Bestellen

Het Mobitel Mysterie (2010)

Sommige kluizen blijven beter gesloten en sommige familiale en vriendschappelijke intriges onder de mat, maar wat als er plots een schakel in de ketting het begeeft en alles in duigen begint te vallen?

Schrijfjaar: 2012

Pagina’s:Meer info Bestellen

De Verborgen Kluis (2012)

Verhaal aangekondigd in 2015, maar ten gevolge van de Pentagon serie stopgezet tot nader bericht.


Meer info

Kutterson 6 (onbekend)

Wie is Jack Kutterson?

Jack Kutterson is een fictieve hoofdinspecteur bij de Londense politie, die tevens niet noodzakelijk gelijkenissen vertoont met de werkelijke Londense politie. Samen met zijn collega Julien Hartmann staat hij in voor het oplossen van moorden die plaatsvinden in de Londense grootstad. Daarbij is het Jacks taak mensen te ondervragen, sporen te volgen, en bewijzen te verzamelen; zodat hij de moordenaars kan identificeren, alten bekennen, en tot slot voor eens en voor altijd achter de tralies kan laten verdwijnen.

Jack is, zoals wel vaker in Wesley’s boeken, een nog vrij jong personage. In het derde boek van de serie wordt verwezen naar een leeftijd van zesendertig. In de eerdere boeken is hij tevens single, maar daar lijkt verandering in te komen in de latere boeken. Jack houdt er op momenten rare gedachten op na over het dagelijkse leven en de structuur binnen de Londense politie, en is zeker niet op zijn mond gevallen als hij zijn mening wilt geven. Hij durft tevens met regelmaat sterk uit te halen naar Jan en Alleman, en deinst ook niet gauw terug om iemand in de luren te leggen. Maar ondanks dit alles, leeft hij met liefde voor zijn vak en is hij een expert in het oplossen van zijn zakenen. Hij durft dan wel eens de grapjes uit te hangen, maar op de achtergrond blijft hij steeds bloed serieus bezig  met zijn zaak.

Julien Hartmann is de vaste partner van Jack en volgt hem in al zijn zaken. Over het algemeen is Julien het rustigere type die Jack naar de grond terug trekt wanneer deze begint te vliegen. Samen vormen ze echter een ludiek duo die samen de zaken oplossen en een geweldige vriendschappelijke relatie opbouwen.

De eerste zaak …

Het eerste boek van de Kutterson serie werd oorspronkelijk uitgegeven bij Bola-Editions. Deze uitgeverij heeft echter het bestaan opgegeven. Aangezien hiermee de oorspronkelijke licentie-overeenkomst te vervallen viel, werd het boek overgedragen naar Peleman Industries NV, de uitgeverij waar alle andere boeken van Wesley tot op heden uitgegeven werden.

Op dit moment is enkel de heruitgave (cf. Extended edition) bij Peleman Industries NV verkrijgbaar. Deze


Meer info

Tower Bridge (origineel, 2007)

Copyright 2019-2021 Wesper Sites Belgium, Wesley Janse & Symbolicons

Home

Contact

Cookiebeleid

Privacy beleid

CONTACT HOME